Identifikace laktobacilů izolovaných z potravin pomocí PCR a MALDI-TOF MS

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

DUŠKOVÁ Marta ŠEDO Ondrej ZDRÁHAL Zbyněk KARPÍŠKOVÁ Renata

Rok publikování 2010
Druh Článek ve sborníku
Konference XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Mikrobiologie, virologie
Popis Cílem této práce bylo srovnání výsledků druhové identifikace laktobacilů izolovaných z potravin získaných metodami PCR a MALDI-TOF MS. Ze 175 izolátů laktobacilů se metodou PCR podařilo druhově identifikovat 114 kmenů a metodou MALDI-TOF MS 129 kmenů. Metodou PCR byly kmeny zařazeny do 10 druhů laktobacilů a metodou MALDI-TOF MS do 16 druhů. Shoda v druhové identifikaci mezi těmito dvěma metodami byla 89,47 %. U druhů L. curvatus, L. delbrueckii, L. johnsonii, L. plantarum a L. sakei byla identifikace shodná ve 100 %.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.