Rozvoj fonetické a fonologické kompetence ve výuce ruštině u žáků s narušenou komunikační schopností

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

GRENAROVÁ Renée

Rok publikování 2009
Druh Článek ve sborníku
Konference XXVII International Colloquium on the Management of Educational Process : proceedings of abstracts and electronic versions of reviewed contributions on CD-ROM [CD-ROM] file:///D:/6clanky/3grenarova.pdf.
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova Russian language; Pupils with specific learning disorders; impaired communication ability disturbance; communication competences; pronunciation problems; phonetic and phonological level; strategies; research in the region of South Moravia
Popis Stať prezentuje výsledky výzkumu Vyučování ruštině u žáků s narušenou komunikační schopností na 2. stupni základní školy. V příspěvku je stručně osvětlena problematika narušené komunikační schopnosti v souvislosti s osvojováním cizího jazyka. Zvýšená pozornost ve výzkumné části je věnována výslovnostním obtížím při výuce ruštině, jež jsou způsobeny deficity ve fonetické a fonologické rovině jazyka, a osvojování specifik hláskového systému ruštiny.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.