Isolation of PCR-ready DNA from dairy products.
Název česky | Izolace DNA z mléčných výrobků v kvalitě pro PCR . |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2004 |
Druh | Článek ve sborníku |
Konference | New perspectives of probiotics |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Mikrobiologie, virologie |
Klíčová slova | PCR; magnetic particles; dairy products; Bifidobacterium; Lactobacillus |
Popis | Magnetické neporézní P(HEMA-co-EDMA), P(HEMA-co-GMA)a PGMA mikročástice,pokryté karboxylovými skupinami, byly použity pro izolaci DNA z mléčných výrobků. Při optimalizaci adsorbce DNA byly použity různé koncentrace PEG a chloridu sodného. Vyvinutý postup byl použit při identifikaciprobiotických kmenú bakterií rodu Bifidobacterium a Lactobacillus v mléčných výrobcích. |
Související projekty: |