Tradiční a moderní strategie v předškolním vzdělávání dětí se zrakovým postižením

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

NOVÁKOVÁ Zita

Rok publikování 2012
Druh Článek ve sborníku
Konference Profesní orientace žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Professional Orientation of Students with Special Educational Needs. Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Education of Students with Special Educational Needs.
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova Visual impairment child with visual impairment nursery school educating in regular school visual perception assessment visual perception skills development compensatory skills development orientation and mobility skills social skills
Přiložené soubory
Popis Článek pojednává o vybraných strategiích využívaných v předškolním vzdělávání dětí se zrakovým postižením, zejména v prostředí běžné mateřské školy. V úvodní části jsou podána teoretická východiska dané problematiky. Text se následně zaměřuje na vybrané strategie, ověřené výzkumy, které lze uplatnit při rozvoji specifických kompetence dětí předškolního věku se zrakovým postižením.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.