Možnosti prevence závislostního chování na Masarykově univerzitě. In DANIELOVÁ, L., LINHARTOVÁ, D. (eds.). Sborník abstraktů 4. mezinárodní vědecké konference ICOLLE 2012

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

KACHLÍK Petr

Rok publikování 2012
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Popis Výzkumná studie analyzovala aktivity a úroveň protidrogové prevence na Masarykově univerzitě. Dotazníkem bylo osloveno téměř 2200 prezenčních studentů. Více než pětina se na Univerzitě setkala s prevencí závislostí ve výuce, řídce na kolejích, vzdělávacích a zájmových akcích. K preventivnímu působení se využívají zejména monologicky vedené přednášky, schází zpětná vazba, pestrost nabídky a aktivní zapojení do projektů. Prevence na Univerzitě je zaměřena zejména na legální drogy, chybí návaznost, komplexnost, systematičnost a protidrogové poradenství. Téměř dvě třetiny oslovených považují univerzitní prevenci závislostí za užitečnou, desetina za nejasně vymezenou, ev. ztracený čas. Více než 90 % vzorku by si přálo vyhradit prevenci dostatek prostoru, rozšířit a zkvalitnit její realizaci.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.