Cultivar Variability of Patatin Biochemical Characteristics: Table versus Processing Potatoes (Solanum tuberosum L.)

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Středoevropský technologický institut. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Variabilita odrůd a biochemické charakteristiky patatinů: stolní vs. průmyslové brambory
Autoři

BÁRTA Jan BÁRTOVÁ Veronika ZDRÁHAL Zbyněk ŠEDO Ondrej

Rok publikování 2012
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Journal of Agricultural and Food Chemistry
Fakulta / Pracoviště MU

Středoevropský technologický institut

Citace
www http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf3003448
Doi http://dx.doi.org/10.1021/jf3003448
Obor Šlechtění rostlin
Klíčová slova table and processing potatoes; Solanum tuberosum; cultivar variability; patatin; isoforms; glycosylation; lipid acyl hydrolase activity
Přiložené soubory
Popis Biochemické charakteristiky patatinů (proteinů z brambor) byly získány po izolaci iontově párovou chromatografií extraktů z hlíz 20 druhů brambor. Izoláty byly srovnávány s ohledem na využití brambor pomocí MALDI-TOF hmotnostní spektrometrie a dvoudimenzionální gelové elektroforézy. Dále byla zkoumána aktivita enzymu lipid acyl. hydrolázy.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.