Identification of bacterial strains of Streptococcus thermophilus species using PCR

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Identifikace kmenů bakterií druhu Streptococcus thermophilus pomocí PCR
Autoři

ŠPANOVÁ Alena TYCOVÁ Martina TRACHTOVÁ Štěpánka RITTICH Bohuslav

Rok publikování 2008
Druh Článek ve sborníku
Konference 4th Meeting on Chemistry and Life, Chemické listy,102 (2008) No15
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Genetika a molekulární biologie
Klíčová slova Streptococcus thermophilus; P(HEMA-co-EDMA); yoghurt; PCR
Popis Streptococcus thermophilus se využívá v mlékárenském průmyslu jako startovací kultura při výrobě fermentovaných mléčných výrobků, zvláště jogurtů. funkcionalizované Magnetické částice (P(HEMA-co-EDMA) pokryté karboxylovými skupinami byly použity k izolaci DNA amplifikovatelné v PCR. DNA byla izolována ze vzorků jogurtů a mléčných nápojů obsahujících inhibitory PCR. Kvalita izolované DNA byla ověřena v PCR s využitím primerů specifických pro druh Streptococcus thermophilus.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.