Hydrometeorologické informace v krizovém managementu České republiky

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

KOLÁŘ Miroslav KUČEROVÁ Jitka

Rok publikování 2007
Druh Článek ve sborníku
Konference Česká geografie v evropském prostoru - sborník referátů z XXI. sjezdu České geografické společnosti
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Klíčová slova crisis situation; crisis management; hydrometeorological information and features; integrated warning service system
Popis V příspěvku se autoři pokusili prezentovat současný stav v krizovém řízení a činnosti krizového managementu týkající se hydrometeorologické problematiky. Z uvedeného vyplývá, že tato problematika je nanejvýš aktuální díky obrovským ekonomickým dopadům zvláště na pozadí významných povodňových situací na území ČR v posledních letech. Na základě těchto, často i negativních, zkušeností byla přijata celá řada opatření, která směřují k odstranění slabých míst v celém systému krizového řízení a např. vznik Systému integrované výstražné služby (SIVS) je toho dokladem. Proto také problematika činnosti krizového managementu je řešena ve výzkumném záměru Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR MSM0021622418 s názvem Dynamická geovizualizace v krizovém managementu. Součástí jeho řešení je i výše uvedený příspěvek.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.