Isolation of microbial DNA by newly designed magnetic particles

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Izolace mikrobální DNA pomocí nově navržených magnetických částic
Autoři

RITTICH Bohuslav ŠPANOVÁ Alena HORÁK Daniel BENEŠ Milan KLESNILOVÁ Lenka PETROVÁ Kateřina RYBNIKÁŘ Alois

Rok publikování 2006
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Colloids and Surfaces B: Biointerferences
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Mikrobiologie, virologie
Klíčová slova Magnetic particles P(HEMA-co-GMA); cobalt ferrite magnetic paricles; microbial DNA; polymerase chain reaction (PCR)
Popis Magnetické, neporézní poly(2-hydroxyethyl methakrylát-co-glycidyl methakrylát) (P(HEMA-co-GMA))mikročástice obsahující karboxylové skupiny a kobalt feritové nanočástice, modifikované kyselinou alginovou (přirozený polysacharid s karboxylovými skupinami), byly použity k izolaci mikrobiální DNA z bakterií mléčného kvašenía DNA z houby Trichophyton z lyofilyzovaných vzorků, bakteriálních kolonií rostoucích na pevných mediích a z mléčných výrobků.DNA izolovaná z lyzovaných buněk byla reverzibilně adsorbována na částice v přítomnosti vysoké koncentrace poly(ethylen glykolu)(PEG 6000) a chloridu sodného. Optimální konečné koncentrace PEG a NaCl byly 9,1 % a 2,0 M. Adsorbovaná DNA eluována z částic pomocí TE pufru. Kvalita izolované DNA byla ověřena pomocí amplifikace v PCR.Mimoto byly pomocí P(HEMA-co-GMA))mikročástic izolány amplikony PCR, které byly použity pro restrikční analýzu.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.