Ribotyping of Lactobacillus helveticus from the Koumiss

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Ribotypizace druhu Lactobacillus helveticus z kumysu
Autoři

SEDLÁČEK Ivo YANSANJAV Altanzaya NOVÁKOVÁ Dana ŠVEC Pavel

Rok publikování 2005
Druh Konferenční abstrakty
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Popis Bakteriew mléčného kvašení jsou velmi důležitou složkou řady mléčných výrobků. Lactobacillus helveticus, homoferemntativní bakterie mléčného kvašení u různých sýrů, byl zjištěn jako převažující bakteriální mikroflóra v kumysu. Jeho klasifikace byla založena na fenotypu a ribotypizaci a dle našeho zjištění analyzované izoláty z kumysureprezentují nový ekovar L. helveticus.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.