Determination of iodine in biological and food samples by ICP-OES in VUV

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Stanovení jódu v biologických materiálech apotravinách pomocí ICP-OES ve VUV oblasti spektra
Autoři

NIEDOBOVÁ Eva MACHÁT Jiří KANICKÝ Viktor OTRUBA Vítězslav

Rok publikování 2004
Druh Článek ve sborníku
Konference 2004 Winter Conference on Plasma Spectrochemistry
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Analytická chemie, separace
Klíčová slova iodine; Chlorella; mineral waters; porcine milk; table salts; ICP-OES; VUV
Popis byly studovány možnosti stanovení jódu v biologických materiálech a potravinách ICP-OES. Analyzované materiály zahrnovaly jódem obohacenou řasu Chlorella, minerální vody, kuchyňskou sůl a další. Byly studovány interference na čarách jódu ve vakouvé ultrafialové oblasti spektra.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.