Příprava českých potravinářských podniků na vstup do EU

Autoři

KRIŠTOF Martin

Rok publikování 2003
Druh Článek ve sborníku
Konference Připravenost českých podnikatelských subjektů na vstup do Evropské unie
Fakulta / Pracoviště MU

Ekonomicko-správní fakulta

Citace
Obor Ekonomie
Klíčová slova Evropean Union; Food-producing industry; structural funds; EU enlargement; Acquis
Popis Z analýzy připravenosti potravinářského odvětví, lze učinit některé závěry. Řada podniků stále ještě nesplňuje evropské standardy a bude se tedy muset vypořádat s požadavky na jejich dosažení do doby vstupu do EU, případně po dobu přechodných období. Tyto investice se nebudou týkat pouze modernizace samotné výroby, závodů a výrobních linek, ale také obalové techniky, expedice, dopravních prostředků a informační techniky. Část podniků, které se dlouhodobě potýkají s hygienickými standardy, mají nízkou produktivitu a špatné finanční zdraví, nebudou mít k těmto investicím dostatek prostředků a vstup do EU pro ně bude znamenat zánik.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.