Rezultaty issledovatelskogo projekta Jazykovaja odaronnost v obučeniji russkomu jazyku kak inostrannomu

Varování

Publikace nespadá pod Ekonomicko-správní fakultu, ale pod Pedagogickou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Výsledky výzkumného projektu Jazykové nadání ve výuce ruskému jazyku jako cizímu
Autoři

GRENAROVÁ Renée

Rok publikování 2012
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Naučno-teoretičeskij i prikladnoj žurnal širokogo profila Aspirant. Doktorant. Gumanitarno-socialnyje issledovanija
Fakulta / Pracoviště MU

Pedagogická fakulta

Citace
Obor Pedagogika a školství
Klíčová slova language talent; research; teaching; Russian like foreign language; talented and advanced students; Czech Republic.
Přiložené soubory
Popis Článek se zaobírá vybranými teoretickými aspekty talentu a jazykového nadání a publikuje výsledky experimentálního výzkumu, který byl realizován v rámci výzkumného projektu Jazykové nadání ve výuce ruského jazyka jako cizího. V textu je prezentována problematika nadaných, talentovaných a mimořádně pokročilých žáků, jsou uvedeny výsledky vědeckého výzkumu žáků 2. stupně základní školy a studentů ve výuce ruštiny jako cizího jazyka. Autor traktuje výsledky výzkumu s cílem zjistit, jak učitelé ruštiny přistupují k nadaným, talentovaným a mimořádně pokročilým žákům v Jihomoravském kraji v České republice.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.