Konzultační centrum
právních informací

Neboj se s námi konzultovat

Konzultační centrum právních informací funguje na Oddělení právního vzdělávání ECON MUNI od 1. března 2019 v návaznosti na výuku právních předmětů. V rámci Konzultačního centra se snažíme podporovat a rozvíjet právní gramotnost studentů, jejich schopnost zasadit ekonomické znalosti do kontextu české i evropské právní regulace a chápat právo jako komplexní systém utvářející prostředí, v němž probíhají veškeré ekonomické aktivity.

Naši interní i externí konzultující nabízí pomoc s řešením právních aspektů výuky, jsou ochotni poskytnout konzultace ke zpracování závěrečných prací či pomoc s nalezením vhodné odborné literatury, právních komentářů či judikatury k vyřešení konkrétního problému spojeného s podnikáním, pracovně-právním prostředním, daněmi, fungováním kapitálového trhu nebo veřejné správy. Naopak konzultující neposkytují právní poradenství - k němu je určena Studentská právní poradna na LAW MUNI.

Konzultační centrum sídlí v 6. patře v místnosti 625 na Oddělení právního vzdělávání ECON MUNI.

„Neznalost práva nezbavuje odpovědnosti. Znalost však často.“

Stanisław Jerzy Lec

Co můžeš konzultovat?

  • právní rámec ekonomických předmětů vyučovaných na ECON MUNI;
  • právní aspekty seminárních a závěrečných prací;
  • zdroje právních informací - právní monografie, články, právní komentáře, judikaturu českých soudů i Soudního dvora Evropské unie, interní pokyny orgánů veřejné správy;
  • práci s veřejnými rejstříky a právními informačními systémy jako jsou e-sbirka.cz, ASPI či Codexis;
  • problematiku právních předmětů vyučovaných na ECON MUNI.

S kým můžeš konzultovat?

Činnost Konzultačního centra právních informací zajišťují interní vyučující a externí spolupracovníci s různými právními specializacemi, které odpovídají právním předmětům vyučovaným na ECON MUNI. Pro zefektivnění průběhu konzultace doporučujeme konzultující kontaktovat dle jejich právní specializace.  

Konzultující a jejich právní specializace

Externí konzultující jsou uvedeni v aktuálním rozvrhu Konzultačního centra.

Rozvrh Konzultačního centra právních informací 

Konzultační centrum právních informací je otevřeno od pondělí do čtvrtka dle aktuálního rozvrhu. Zájem o konzultaci doporučujeme předem oznámit prostřednictvím e-mailu nebo MS Teams. K interním vyučujícím můžeš přijít také v průběhu jejich standardních konzultačních hodin uvedených v IS MUNI. Ve zkouškovém období je konzultaci vždy nutné domluvit předem.  

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.