Sídliště z doby římské z Litomyšle a Starého Města u Moravské Třebové (příspěvek k poznání doby římské na česko-moravském pomezí)

Investor logo

Warning

This publication doesn't include Faculty of Economics and Administration. It includes Faculty of Arts. Official publication website can be found on muni.cz.
Title in English die Kaiserzeitlichen Siedlungen in Litomyšl und Staré Město bei Moravská Třebová (ein Beitrag zur Erforschung der römischen Kaiserzeit in der Böhmisch-mährischen Höhe)
Authors

NĚMCOVÁ Jana MAREŠOVÁ Daniela KAŠPÁREK František JÍLEK Jan

Year of publication 2009
Type Article in Proceedings
Conference M. Karwowski, E. Droberjar (eds.): Archeologia Barbarzyńców 2008 powiązania i kontakty w świecie barbarzyńskim. Materiały z IV Protohistorycznej Konferencji. COLLECTIO ARCHAEOLOGICA RESSOVIENSIS tom XIII
MU Faculty or unit

Faculty of Arts

Citation
Field Archaeology, anthropology, ethnology
Keywords Roman period; Settlements; Germans; Staré Město u Moravské Třebové; Litomyšl
Description Text pojednává o dvou sídlištích (Staré Město u Moravské Třebové; Litomyšl) z doby římské z českomoravského pomezí. Sídliště zjištěné ve Starém Městě lze datovat pouze rámcově, do starší doby římské, konkrétně do stupně B2b, resp. B2/C1 náleží obj. 1. Výskyt na kruhu točené jiříkovické keramiky poukazuje na trvání osídlení v mladší době římské konkrétně ve stupních C2-C3. Nálezy typické pro období pozdní doby římské nejsou doposud na lokalitě zastoupeny.
Related projects:

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.