Biometrie a identita člověka - ve forenzních a komerčních aplikacích

Investor logo

Warning

This publication doesn't include Faculty of Economics and Administration. It includes Faculty of Informatics. Official publication website can be found on muni.cz.
Title in English Biometrics and human identity - in forensic and commercial applications
Authors

RAK Roman MATYÁŠ Václav ŘÍHA Zdeněk PORADA Viktor BITTO Ondřej DAUGHMAN John HENNEBERT Jean SEIGOVÁ Danka STENZL Vlastimil STRAUS Jiří SVOBODOVÁ Marie ŠIMKOVÁ Halina

Year of publication 2008
Type Monograph
MU Faculty or unit

Faculty of Informatics

Citation
Description Dostává se vám do rukou zcela jedinečná a neopakovatelná kniha, jejíž mezinárodní kolektiv autorů je smíšený z řad vysokoškolských pedagogů Policejní akademie ČR, Masarykovy univerzity i dalších vysokých škol ČR, Británie, Německa a Švýcarska, ale i soudních znalců a expertů Kriminalistického ústavu. Už toto je důkaz jedinečnosti a neopakovatelnosti této knihy, jež odpovídá pohledu autorů na danou problematiku. V devatenácti kapitolách jsou detailně rozebrány jednotlivé biometrické metody a aplikace (bertilonáž, otisky prstů a dlaní, geometrie tvaru ruky, krevního řečiště dlaně i hřbetu ruky, DNA, rozpoznávání osoby dle její tváře, tvaru ucha, hlasu, oční duhovky i sítnice, podpisu i psaní na počítačové klávesnici). A to vždy ze dvou základních pohledů: ze zorného úhlu forenzních věd, tj. využití biometrických principů a aplikací pro potřeby orgánů činných v trestním řízení (policisté, kriminalisté, vyšetřovatelé, soudní znalci, obhájci a soudci) a z pohledu komerčně využitelných aplik ací pro privátní ochranu osob a majetku. Pozornost a tedy i rozsah kapitol odpovídá současnému podílu zastoupení biometrických metod na světovém trhu.
Related projects:

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.